Rektörümüzün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı


‘’ Yüce Türk Ulusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması ile ‘bağımsızlık’ mücadelesini resmen başlatmıştır.

Bu anlamlı günün 105’inci yılı kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs, Türk Milleti’nin düşmandan kurtuluşunun ilk adımının simgesi olup, aynı zamanda kurtuluşun geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de Türk gençliğinin elinde olduğunun bir göstergesidir. Gençlik bunun farkında olmalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabesinde de bağımsız bir ulusun olmazsa olmazlarını belirtmiş, Türk gençliğine olan güven ve inancını tartışılmaz bir şekilde ortaya koymuştur.

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi olarak bizler de aklın ve bilimin ışığında, çağın teknolojileri ve yenilikleri doğrultusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde ve teknoloji, bilim, sanayi, kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda ülkesini ve milletini temsil eden bir nesil yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Bütün hedefimiz budur.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en kalbi duygularla kutlarken, bu vatan ve bayrak uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. 

Başta öğrencilerimiz olmak üzere, akademik ve idari personelimize sevgilerimi yolluyorum.’’


Prof. Dr. Tayfun TURGAY

Rektör